torstai 20. maaliskuuta 2008

Narsissit



Ei mitään mun lempikukkia, mut kuuluu kevääseen ja just pääsiäiseen

Tuon näkösiä ja odottaa huomisia kakkuja.

Aloitetaan. Köntti keltasta marsipaania.

Kaulitaan levyksi ja laiska kun olen, niin tuollasella kukkamuotilla painetaan valmis kukka marsipaanista.
Palat voi toki tehdä käsinkin, mutta näin tulee varmemmin tasakokosia terälehtiä.

Terälehtien päät leikataan sopivasta kohtaa. Eli riippuu vähän siitä, että minkäs kokosia narsisseja ollaan tekemässä.

Terälehdet liiskataan tomusokeroiduin sormin ja tyviosa painetaan lyttyyn. Hammastikulla saa näppärästi painettua muutaman painauman terälehteen.

Terälehdet asetetaan kuivatusastiaan. Sen ei tartte olla folionyyttiä kummempi, ideana vaan nostaa terälehtien päitä keskustaa korkeammalle.

Sitte tuo narsissin keskusta, mikä sen nimi sitte ikinä onkaan. Pikku pala marsipaania levyksi ja painellaan reunaan tuollanen viivarivistö.

Pyöräytetään levy rullalle ja painellaan saumat kadoksiin.

Se, mikä se sitte ikinä onkaan painellaan terälehtien päälle.

Ja keskelle törkätään vielä emi... Onks ton keskitiitin nimi emi? en tiedä...

Ja valmis on... alta puuttuu kakku, mut huomenna sen pitäs olla valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti