perjantai 4. helmikuuta 2011

Vähä niinku Runebergintorttuja...


Jostain käsittämättömästä syystä mun alko tekeen mieli Runebergintorttuja, vaikken oikeista, aidoista sellasista tykkääkkään ! Viina viinana, kahvi kahvina ja suklaa fazerin sinisenä, on mun motto...

Hiukan siis muokatulla reseptillä ratsastaen ja sinneppäin Runeberginpäivää kunnioittaen, mun torttu (tekemä siis ;)...



Kohtuullisen perinteinen, "vain punssi puuttuu" Runebergin torttu:


300 g   voita


1,5 dl   sokeria


1,5 dl   fariinisokeria


2 tl   vaniljasokeria


4   kananmunaa


3,5 dl   vehnäjauhoja


1,5 dl   kuivattua, murustettua sokerikakkupohjaa tai muuta vastaavaa


2 dl   mantelijauhetta


2 tl   leivinjauhetta


1 tl   ruokasoodaa


1 dl   kermaa


Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Sekaan muna kerrallaan, vatkaten.

Kuivat sekasin ja reippaasti voimössön sekaan... lopuks joukkoon viel kerma ja se on siin :)

Paistoovuualla ei ol nii väliä, mut perinteisesti malli on tuo sylinteri... mut mikä tahansa muoto käy luonnollisesti =)

Mä voitelen vuuat vuokasprayllä ja tätä taikinaa ei parane laittaa vuokaan 1/3 enempää.

200 astetta ja  noin 15 min.


Kun tortut on jäähtyneet, ni ne kastetaan johonki sopivaan liemeen... pikasesti upotus siis puolenvälin kinttaalle niin, että pohjasta pidetään kiinni :)

Mä kaston nää vesi-grenadiini makusiirappi liemeen.


Tortun pinnalle tehdään vaikka kaupan valmissokerikuorrutteella ympyrä ja sen sisälle pruutataan esim. vadelmahilloa.




Näihin tein muuten saman massan, ku edellisiin... paitti puolet kermasta korvasin limetiivisteellä :)

Kostutusta en tehny ollenkaan, koska olivat ihan täydellisen kosteita jo ihan tällasenaan ja syödään kuiteski varsin nopsaan ;) Hillosilmänä lakkaa !

Nää nimettiin naapurin Rouvan kans Hepojoenmurretortuiks... eli suomenkielen kans näil ei ol mittää yhteist ;)


Herkullista Runeberginpäivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti