Tää omppupiirakka on ehkä euroopan parasta... eikä pelkästään paistettuna, vaan jo ihan siinä tekovaiheessa, taikinana... sairaan hyvää =D
Jo pienenä tyttönä I-Mummin kanssa tätä tehdessä, tuli taikinaa lurpsittua kerran jos toisenkin =)
Taustalla näkyy mielettömän hyvän makunen vaniljakastike... jonka ohjeen lainasin Nooralta, Nokke Kokkaa blogista !
I-Mummin Omenapiirakka... (uuninpellillinen)
1 kk sulaa voita
3 kk sokeria
4 kk piimää
4 kk vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl vaniljasokeria
Nuo aineet sekotetaan sikinsokin, kaadetaan uuninpellille, omenanlohkoja päälle ja paistetaan uunissa sopivassa lämmössä (jotain 200 astetta) sopivan aikaa (30-40 minuuttia) :)
I-Mummi laitto viel ennen uuniin laittoa pinnalle kanelia ja sokeria...
kk=kahvikupillinen (sellanen tavis 2dl kuppi)
Kopsuna laitan viel Nooran Aito-Vaniljakastikkeen ohjeen...
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
½ vaniljatanko
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Laita keltuainen kattilaan, vatkaa sekaisin ja lisää sokeri-perunajauhoseos. Lisää kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet muiden ainesten joukkoon, laita myös "kuoret" joukkoon. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen. Kastike ei kuitenkaan saa kiehua, koska silloin se juoksettuu. Laita valmis kastike kattilassaan kylmään vesihauteeseen ja vatkaa jäähtyneeksi.
Tarjosin tätä yhdistelmää eilisessä vanhempainillassa ja molemmat saivat kovasti kiitosta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti