keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Hääkakut Wanhaan Talliin...


Joka viikonlopulle on nyt WT:ssa häitä riittäny... vaan muutama on ollu sen verta kiireinen, et on sitte jääny koko kamerasessio väliin :/ Täs kuiteski muutama pikaräpsäys elokuun vimpan viikonlopun kakuista...
Lappiteemalla meni tää juhla kokonaisuudessaan läpi, poronkäristystä unohtamatta ja kakkuina sitte mitäs muuta, kun lakkamoussella täytettyä suklaakakkua ja kun sulhanen oli kovasti perso tuolle suklaalle, ni sitä sitte tietenki kakun pintaanki :) Kakkujen pinnalla koristeena ainoastaan marsipaanilakkoja !
Kuorrutuksen reseptiä mulla ei ol viel lupaa täällä julkasta, mut pohjan ohje on oma ja suosittelen testaamaan, koska tää jos joku on saanu kiitosta... nollat vaan pois perästä, ni tulee sopiva kotisatsi =)


3000g voita

3000g siro sokeria (taviski käy, mut tää vatkaantuu nopeemmin)

50 munaa

2000g vehnäjauhoja (gluteenitonki käy, tietty)

10 tl leivinjauhetta

700g tummaa kaakaota


Voi ja sokeri vatkataan valkoseks vaahdoks, munat sekaan pikkuhiljaa...

Kuivat sekasin ja ne sitte massan joukkoon ja siinähän se sit oliki... taikina vuokiin ja vuuat 180 asteiseen uuniin vajaaks tunniks paistumaan... ja valmista on, kun ei tikkuun tartu =)

Vuuista pohjat kannattaa ottaa pois vasta kun nää on kunnolla jähtyny (tähän menee useampi tunti) ja leikkauskunnossa nää on vast seuraavana päivänä ! Ja sitte kun alkaa täyttämään, ni se sitte vähintään vuorokautta ennen... koska pohja on niin piukkaa tavaraa, et kosteuden imeytyminen joka kolkkaan tapahtuu aikalailla hitaanpuoleisesti ;)

Ehdottomasti paras kostutusliemi tähän on Metsämaasikaslikööri (alkoholi vaan kiehautetaan pois).

Tää massa sopii myös täydellisesti muffinssivuokiin !

Jos ylläolevasta reseptistä ottaa yhet nollat pois, ni taikina on varmaan aika sopiva kutakuinki 28 senttiseen vuokaan... puolenvälin yläpuolelle ei paljoa kannata täyttää, kos lopputaikinan voi (ja pitääki) nuoleskella hyvällä omalla tunnilla ;)))

Nm... ihan hiton hyvää 8OONNEA AVIOLIITON TAIPALEELLE !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti