keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pipareita...

Niin vaan siin sit kävi, et kun ainuttakaan härpäkettä ei ollu tarkotus tehdä, viime vuoteen vedoten, ni yks kaks mulla oliki kylmiössä hautuumassa reilu 20 kilon satsi piparitaikinaa 8O
Into piukeena sit aloin niistä jotain häsäämään ja tuo into hävis sit sil siunaamal sekunnil, ku alusta, taikina ja kaulin oli kaivettu esille =/
Sitkeenä sissinä tein pari projektimallia ja nimenomaan prjokteja, koska yllättäen Eben sivuilta en sitte löytäny niitä kaavoja, ku mielessä oli...


Tähän mä olin aika tyytyväinen, joten ei muuta ku tuotantoon... jahka saan ittestäni irti ja elettiinhän täs kohtaa vast joulukuun alkua ;)

Sit soitti yks asiakas, joka uskollisesti joka vuos on tilannu multa piparitalon ja hälle sitte sain aikaseks tämän... tästäki tykkäsin kauheesti :)
Kaukaa muumitalosta, vaiks malli on kyllä sama... kultaa,valkosta ja kimallusta reippaasti :)

13 pv illalla päätin, et määhän lähren myyjäisiin myymään näitä ja melkeen kaik loput tein sit muitten töitten ohella ja niin, että kaikenkaikkiaan olin kolmisen vuorokautta yhteen putkeen pystyssä...

Lähikuvaa, ku oli niin kivoja miniruusuja :)


Pannaan ny toinenki likikuva...


Ja täs viel koko helahoito ja 21 kaikenkaikkiaan...
Tukka putkella siis näitä myymään, dollarit silmissä ja arvakkaa montako myin ??? 

***

Hienoja vastauksia tonne kommenteihin tuli, mut ei sitä oikeaa...
Kolmellakympillä torppia myin ja katoin tuon kohtuulliseks kulutettuun aikaan nähden, jota meni tosiaan torppaa kohden keskiarvolta pari tuntia (ja tuo karkee arvio).
Myyjäisissä istuttiin tietty sihen päälle sen 5 tuntia ja kuudeski ois ollu, mut luovutin, kos yhtään v***n torppaa ei ensmäsen viiden tunnin aikana menny kaupaks ja mun joulumielihän loppus sit sihe...
Sitkeesti pidin pääni, enkä alkanu myymään alehinnalla, kos samalla vaivalla oisin sit voinu nakata torpat seinään ja nauttia siitä äänestä, ku jotain menee rikki... you know ;)
Alinelle kuuiteski heltysin sit siin kohtaa, ku lähin autoa hakemaan Jumalan seljän takaa, ku lähempääkään ei paikkoja löytyny ja annoin siis luvan myydä torppia sen aikaa 25 eurolla ja kas, yks maksava ja näinollen ainoa asiakas sieltä sitte tuliki valkkaamaan itsellensä piparitaloa !!! JES JES JES :)
Lohduttavaa... tuntipalkaksi tuli näinollen suurinpiirtein 52 centtiä =) Tosin siitä pitää ensin poistaa myyjäispaikkamaksu 10€, sit perusvähennykset, eli materiaali ja muut hömpät ja kun sihe päälle viel yrittäjä olen, ni pitäähän ny siivu antaa vielä verottajallekki... Joten kaikki tuli tyytyväiseks kaikinpuolin ja mikäjottei tästä sitte hyvillä mielin matka jatku kohti jouluntaikaa :)

Eli ens vuonna jos suunnittelen jotain piparijuttuja, ni voitte muistuttaa muo kauniisti, että unohda koko juttu... aika kun tuntuu kultaavan nuo muistot vähän liianki hyvin, ainaki mulla ;)

Ei vaan... jatketaan tarninaa viel sen verta, kos ainahan kaikessa pitää olla kaunis loppu...
Myyjäisistä, ku lähettiin, ni pidin itteni hereillä soittamalla muutaman puhelun, joissa hain sit tietty sympatiaa huonolle olotilalle !
Muutama torppa tiputettiin jouukukkaseks matkanvarrelle ja kas viiminen puhelu oli se, mikä pelasti kaiken... eli yks Laupias Samarialainen kysäsi varovasti, et no jos hän kerran tarvii 15 joulukukkasta, ni hänhän vois sit ottaa ne multa ja ykskaks mulle jäi vaan yks talo, jossa oli pohjalaatta halki 8D
Loppuhyvin, kaikkihyvin ja oikea joulumieli oli tullu taloon :)

... ja tämä tarina jatkuu viel huomenna, ny pitää mennä töihin, kos on viel yks projekti kesken ;)))16 kommenttia:

 1. Aivan herttaisia taloja! Ihania! Arvaan,että kaikki myit! :) Onko väärin kysyä paljonko pyysit yhdestä talosta? Talot kun on niin vaikea hinnoitella..nimimerkillä kokemusta on. Ois kiva saada siksi tietää paljonko muut pyytää talosta. Rauhallista joulun odotusta Sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Todella ihania :) Varmasti kaik men!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä voi kysyy vielä ennen tuloksen julkistamista mitä te olisitte luullu että on pyydetty talosta?? :D

  Mahtavia taloja värkkäilit siskosein... Melkeen olisin minäkin halunnu yhden tuommosen...

  - E

  VastaaPoista
 4. Alan itkemään jos myit vaan 20e/talo. Nämä on ihan mahtavia, jokainen!!
  Kaunis tuo muumitaloa muistuttava, mallihan on upea! Eipä ole käynyt mielessä tehdä muumitalon kaavoilla "tavis" talo.
  Noista ruusuista olen vähän katkera.. ;) mä en vasurina saa niitä millään onnistumaan! En oikeakätisesti enkä vasen.. on siis tyytyminen massoihin vaan.. :)

  VastaaPoista
 5. Millä hitolla sä nainen pysyt hereillä??

  VastaaPoista
 6. Hmmm mä veikkaan ettei lähtenyt kahdellakympillä, veikkaan 30e kipale. Ja tietenkin KAIKKI menivät! (Tietty toinen vaihtoehto on se että sä olit jossain ihan surkeassa paikassa eikä yhtään taloa mennyt??)

  VastaaPoista
 7. Meitähän on Essuliini sitten kaksi... samoja ruusuja kadehdin minäkin, kun en vaan osaa. En vaikka oon oikeakätinen... Eikä nuo pienenpienet joulutähdetkään hassumpia ole.

  Ei noita kyllä 20e:lla kannata myydä, jos ihan sellainen perusmökki maksaa usein sen saman. Ja veikkaan myös että ihan kaikki meni, tai sit sopivasti yksi mökki ittelle jäi.

  VastaaPoista
 8. Veikkaan tekstistä päätellen, että myit 5kpl :) Ja siis ei todellakaan siksi etteikö kukaan noita ostaisi (ne on tosi upeita taloja!!!)vaan myyntipaikka jotenkin muuten huono tms.Ihmisiä tuntuu olevan vähän liikkeellä(ainakin sielä missä minä tänään pyörin..(Ikea :)

  Hintaa pyysit 30e? Näin Ideaparkissa leipomon piparkakkutalon myynnissä..maksoi 35e..ja ei lähellekkään yhtä hienoja kuin sinun!

  VastaaPoista
 9. Ei löytyny yhtään oikeeta vastausta, mut yyberihania joulumielentuojia olette jokaikinen <3
  Laitan oikean vastauksen tonne ylös postaukseen, hetimiten !
  Essuliini... Innolla, jäätävällä innolla sitä ihminen pysyy hereillä ja maanantaisinhan mä nukun ;) Sit mul on sellanen näppärä ominaisuus, et mä osaan ottaa sellasia välikuolemia... et esim vessareissulla suljen vaan silmät ja näin on taas pari minuuttia varastossa 8)

  VastaaPoista
 10. Minä oisin ostanut kaikki!! Jos vain rahaa olisi sen verran ylimääräistä... :) Oikein kauniita ovat <3

  VastaaPoista
 11. Juupa, juu.... iha sitten muutaman tekasit. Saitkos sinä vanhan blogisi toimintaan? Mullea jumitukset poistui pari päivää sitten.... jotain valoa pimeyteen. Oikein Mukavaa ja Makoisaa Joulua koko poppoollesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8)
   Mulla periaatteessa vanha blogi tomi koko ajan ainaki jotakuinki, mut tuo luotto odotuksista huolimatta alko sitä myöte horjumaan, et päätin raahautua tänne... Viellä en tiedä pysyvää sijaintia ;)

   Poista
 12. Mielettömän ihania taloja. Mulla oli ihan yhden kanssa tarpeeksi ;) Kaikki meni aivan varmasti kaupaksi.
  Mukavaa loppuvuotta.

  VastaaPoista
 13. Minä pidän tästä tyylistä - samalla muotilla/ajatuksella monet eri kasvot - UPEITA kaikki!

  Hyvää liukumista (keski-eurooppalainen ilmaisu) onnekkaaseen vuoteen 2013 !

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikista kommenteista tasapuolisesti :)

  VastaaPoista