lauantai 26. huhtikuuta 2008

Voileipäkakkuja



Tämän kevään synttäritarjoilun suolaista osaa edusti perinteisesti kala sekä lihavoileipäkakut.
Koristelluista kakuista kokonaisena ei sitte kukaan huomannu räpsästä kuvaa...


Eli hiukka jo räävittyjä voileipäkakkuja.


Lapsityövoimaa kannattaa käyttää aina kun vaan on mahdollista. Tässä Aline täyttää lihakakkua.


Lihakakku vailla hörhötyksiä.


Taas lapstyötä... Antton auttamassa kalakakun koristelussa.


No onhan tässä kuva koristelluista kakuista, harmi vaan kun on noi kuvut voikkarien päällä...
Joka tapauksessa 4 melkosuurta suolapalaa, eli yks kakku muodostui kahesta vuokaleivästä ja kerroksia 5 (täytevälejä 4). Kaks lihaa ja kaks kalaa.


Sitte mää kans ku muutki... Eli ruusuja koitin pursottaa. Mömmön nimi olkoon nyt vaikka maustevoi ja se sisälsi sattumanvaraset määrät voita, majoneesia, paprikamaustetta, grillimaustetta ja valkosipulia. Himohyvää ja noin sadannes ruusu alko muistuttaa jonnin verran sellasta kukkaa, jonka kakun päälle saatoin laittaa.
Tilasin kyllä Englannista oikeen ruusutyllan, mut se ei sitte ehtiny saapumaan ajoissa. Jouduin turvautumaan muovikippoihmemaan, eli tupperin pursotinsettiin ja olin äärimmäisen yllättynyt kohtuuhienosta jäljestä. Harvinaisen kivaa hommaa jos niskahartia jäykkyyttä ei lasketa (mun pää ei siis käänny enää laisinkaan vasemmalle). Pursotusruusuja tulee siis olemaan tulevaisuudessa varmasti lähes joka kakussa.

Laitan voileipäkakkujen reseptejä näytille, kunhan ehdin/jaksan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti