perjantai 30. toukokuuta 2008

Munaton + gluteeniton leivosSen verran haastetta Anttonin synttärivieraat järjesti, että gluteeniton ja munaton ruokavalio piti ottaa huomioon :)
Päätin etten tee kakkua, koska leivokset ajaa hienosti saman asian =) Kai...


Eli tuon näkösiä suklaa-vadelma leivoksia :) Kermaruusun mansikkapusut oli täs jutus esikuvana, idea siis sieltä lähtösin (kiitos vaan). Kaik ei menny niinku elokuvis... myönnetään, mut syötäviä nää oli =)


Ensin tein Ullan Unelmakakut kirjasta otetun "munaton/gluteeniton kakkupohja" ohjeen mukaan pohjan leivokselle (puolen sentin kerros taikinaa muffinssivuokaan on aikast sopiva määrä) Sitte pruuttasin jugurtti-vadelma-kermavaahto täytteen pohjan päälle.

Annon leivosten hyytyä muutaman tunnin ja kuorrutin suklaalla... Tää kuorrutus onki se lystikkäin kohta ;)
Eli sulatin suklaan ja totesin, et tää ei tul olemaan helppoo... Näppäränä tyttönä ajattelin, että jospas "notkistais" vähä sitä sulaa suklaata ni on sit varmaa tosi paljo helpompaa :)) Ja niin, minätyttö tuuppasin desin verran kermaa joukkoon ja avot - siinä se - melkonen klimppi suklaata joka ei enää liikkunu mihinkää ;( Kuis täs ny näin kävi.
Noh mään en tommosii ruppee murhettumaa, mää laiton lissää kermaa ja vatkasin ain välil... Ja kyl se siit sit rupes vähä löystymää, mut ei sinne mittää kastaa voinu... Ja mää sit vaa levitin sen mömmön noitte leivosten pää iha veittel ja menin maata :)
Aamul sit ku mää kattosin niit leivosii sillee ajatuksel, ni totesin mielessäni ettei tonnäkösii voi syöttää edes ittelles :) Eli ei muuta ku valkosuklaa sulatuksee ja uutta suklaa kerrosta päälle...
Ja tuon näkösinä ne sit läx lastenjuhliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti