perjantai 18. heinäkuuta 2008

Tee se itse liljaTällai mä tein tällasia stargazer-liljoja =)


Aikani ku aivolohkoja ravistelin... ni sainku sainki kukast kokonaan elintarvikekelposen =)
Kaik siis syötävää :)


Liljamuotilla sokerimassa-marsipaani yhdistelmästä kukka ja niistä otin kolme terälehteä käyttöön. Terälehden keskiosan voi jättää hiukka paksummaks, mut reunat kannattaa pallopäällä pyöritellä iha iha ohkaseks.


Näitä värejä mä käytin täl kertaa... Tumman viininpunanen tomuväri sekä valkonen, vaaleenpunanen ja vanharoosa (tai jottai sinnepäi) helmiäisväri.
 

Ikean snapsilasin (halpa, hyvä, kiva ja näppärä kuivatusalusta) päälle laiton folion ja kolmen terälehden setin laiton siihe kuivamaan. Nopee kannattaa olla, eli täysin kuiva tää massa näin ohkasena on vartissa.
(kuva 1.) Tummalla värillä vedin ensteks terälehteen viivan, joka kapenee ja hälvenee kärkeä kohden.
(kuva 2.) Ikean tuikkukeppo sikahyvä maalinsekotuspurkki ja taas halpa. Sinne iha vähä sitä samaa "viiva tummaa" ja vanharoosa helmiäistä (suhteella fiftyfifty). Lääkeruiskulla pirtua sekaan, sillä saa annosteltua säädyllisiä tippoja. Pirtu on parempi ku vesi, kos se kuivaa nopsemmin... Alkoholi siis haihtuu nopeesti eikä kukka haise todellakaan spurgulle :)
(kuva 3.) Tällä sekotuksella ja pikkupikku pensselillä pikkupisteet viivan viereen.


Sävytystä... Vanhalla roosalla viivan päälle hailukka sävytys. Sen viereen molemmille puolille vaaleenpunasella sävytys ja terälehden reunoille ja kärkeen reippaasti valkosta helmiäistä.
Jos tuntuu, et jottai sävyy tuli liikaa, ni karheemmalla pensselillä on hyvä "rapsuttaa" ylimääränen  väri pois.


Sitte tehään seuraavat kolme terälehtee, iha samal taval ku tuol alus.
Edellisen kolmen terälehden päälle tipautin tipan pikeeriä (valkuais tomusokeri sekotusta), mikä tahansa "liima-aine" (syötävä tietty) soveltuu tähä hommaan.
Pienellä pallopäällä nostin terälehden keskustaa tolleen kuppimaisesti ylöspäin.


Sama sävytyssessio tehdään sitte näille terälehdille.


Kohta emi... Elikkäs tässä nyt sitte syötävä vaihtoehto ja taatusti halvempi ku tiimarista ostetut rautalankaemit =)
Lasinuudelia (niihä tos paketis lukeeki iha selvästi) saa ainaski kiinakaupoista. KRE haki tän pussin Turun kauppahallista.
Vihreellä kimalletomuvärillä ja tipalla pirtua tuli tosi kaunis hailukan vihree kimalteleva pinta.


Saksilla silputaan nuudeli sopivan mittasiks... ja sitte tehää se "juttu" siihe päähä.
Täst vinkist kiitän AKH:ta, joka toi meil kesviikkona lapsensa hoitoon.
AKH katteli ku mää tuhersin näitte horsmien kans ja totes sitte, että noit tikkui vois dipata vähä suklaaseen ja sitte siin pääl olis näppärästi se "juttu" (siis toi pallo, mä en todellakaan tiedä sen oikeeta nimee)... Paan tonne loppuun pikatarinan AKH:sta.


Tippa taas pikeeriä tuoho keskel ja emit siihe pystyyn... Noi on sen vert ohkasii, et olis voinu laittaa enämpiki... mut jätin nyt tolleen.


Tässä onki sitte valmiina yks kappale hääkakun koristeita :)

AKH... Elikkä Aura Katri Helena on tän kaiken "pahan" alku ja juuri... Hän joskus muutama vuos sitte kertos tehneensä päiväkodin myyjäisiin parikymment ( *120 kpl) piparkakkutaloo ja siihe perään, että hel-vetti mikä homma... No mä unohdin ton lauseen loppuosan ja lupasin kans sitte viime syksyyn tehdä meijän muksujen päiväkotiin vähä piparkakkutaloi. Tein sitte 53 ja totean nyt saman, eli hel-vetti mikä homma.
Siitä syystä mä eksyinki sitte viime syksynä tänne internetin ihmeelliseen kokkaustarjonta maahan (etin jotain ja löysin vuodatuksen) ja ja ja täs sitä sit ollaan korvii myöte sokeris, kakuis ja tahnois. Mut kivaa o ollu, joskin pientä niskahartiajäykkyyttä, kos mä tei esim. näit liljoja vähä paljo...
*) AKH o joskus väittäny, et mä oon suuruudenhullu, ei se ittekkää mikkää pikkuudehullu ol ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti