sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Joulun makunen hyydykekakkuTaikinaterapian hyydykekakku osiossa pyörisin ja ihmettelin muutaman tunnin ja tulihan se visio loppuviimein valmiiks :) Sieltä siis kattelin vähän vinkkejä ja mittasuhteita... ja tämmösiä sain aikaan =)

Dobberiporukalle läks kaks tällasta... eka onnistus jees ja toinen oliki sit "oppia ikä kaik-kakku" ;)

Pipareista tehty pohja (175g murustettuja pipareita ja 50g  margariinia)
Seuraava kerros tuorejuustohyytelöä (4dl kermaa, 200g sitruunatuorejuustoa, 1dl vaaleaa glögiä, 1 tl piparkakkumaustetta, 2 dl tomusokeria ja 6 tl liivatejauhetta).
Nämä ku oli hyytyny, ni tein koristelun, eli kaulintamassadoberman ja suklaapruuttauksia... sihe päälle sitte toi glögihyytelö (3 dl vaaleaa glögiä, 1 tl piparkakkumaustetta ja 3 tl liivatejauhetta).
Koristeet pysys hienosti paikoillaan, vaiks vähä pelkäsin et ne lähtee seikkaileen pisin poikin kakun pintaa =)

Toisen kakun pinnan hyytymistä vähä nopeutin... Tein tän homman kello 4 aamulla 2 tunnin yöunien jälkeen ja puoliltapäivin pitkän etsinnän jälkeen löysin kakun sitte pakkasesta =( Oli joo hyytyny ;)
Tän näköstä jälkeä:

Eli siis... tästä opimme, että ei välttämäti kannata unohtaa kakkua pakkaseen =D

Hepojokiseuralle meni sitte pari vastaavaa kakkua, mut punasella glögillä maustettua yksilöä ja näist unohdin luonnollisesti ottaa kuvia... kokonaisena =) Kiilteen tein tiivisteestä, niinku Tikkunekku suositteli  :)

Tän verta siis jäi mul aamupalaks ;)

Dobberikakut tein 24cm vuokaan ja nää hepsseuran kakut 28cm vuokaan :)

Hyvänmakusia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti