lauantai 29. marraskuuta 2008

Kakku + Voileipäkakku = "yhdistelmäajoneuvo!"
Olipa kerran päivä jolloin hämärässä päässä taas pilkahti valo. Rouva-V ja KRE istuivat töissään ja pyörittelivät päätään ihmetellen joulun kiireitä. Taas oli Rouva-V ladannut KRE:lle vähän töitä tehtäväksi ja tälläkertaa 20 hengen voileipäkakun ja täytekakun. Sankarina pieni tyttö joka tykkää eläimistä ja ajoneuvoista. Eipä aikaakaan kun päähän pälkähti idea autoa ajavasta koirasta ja peräkärrystä. Ei tarina taida itsekään tietää kumpi sen keksi, mutta tällainen siitä sitten tuli.


Auto on sisältä perus sokerikakkupohja... Siihen on käytetty 8 munaa ja paistettu pyöreässä vuuassa ja loput vielä pellillä. Täytteenä kinuskikermaa ja puolukkasurvosta pieni kerros. Komeus on pinnotettu kreemillä ja sen jälkeen värjätty kaulintamassa pintaan. Kaikki on kaulintamassaa paitsi tuulilasi liivatetta jos jollekin jää epäselväksi ;)  Penkkien ja koiran sisällä on hyödynnetty piparkakkuprojektia. Mitäpä sitä muuta tästä sanomaan... Koira tuli alle puolessa tunnissa!!! Taas näitä oho sehän onnistu kerralla juttuja. Autoon menikin sitten vähän enempi...


Peräkärrystä oli suuret suunnitelmat. Siinä piti olla harmaat raidat kyljessä yms yms. Haaa haaa... Niin meni taas pieleen että oli pakko mennä takaisin tavalliseen. Päätinpä sentään värjätä sen tyttömäiseksi ja pyynnöstä pintaan tuli pari kalaakin käymään. Renkaat ruisleipää ja tämä on siis kalakakku. Rouva-V sen värkkäsi sisältä ja minä ulkoa. Kyllä se vaan onhyvää tavaraa (leikkuuroippeita nauttinut)
 
Vetoaisana toimii kurkku. Ensin voileipäkakku oli suorana pitkänä mutta eihän se tyyliin sopinut joten aamulla sen katkaisin ja tein siitä neliömäisemmän.


Sinne se sitten lähti syötäväksi. Toivottavasti oli maukasta ja mielyttää myös pikku sankaria! Nyt olin itse ainakin ihan tyytyväinen tekeleeseen ja eteenkin siihen kuinka sujuvasti se suostui valmistumaan.

Terveisin KRE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti