lauantai 7. maaliskuuta 2009

Gerbera kakkonen =)


Laiton jossain välis, "aikoja sitte" ohjeita gerberan tekoon marsipaanista... ja nyt on vuoros sitte uusintakierros =)
Aikast järkkyjä noi mun edellisen ohjeen tuotokset... mut en niit ny lähe kuiteskaa poisteleen ;) Linkki edelliseen tässä !

Ja asiaan...

Marsipaanista (tai jostain muusta vastaavasta) kaulitaan melko ohut levy. Mul on käytös tällaset onnettomaaki onnettomammat muotit, joilla ei saa painettuu kukkaa irti asti, kos kukka jää silloin toho muottiin niin piukkaan kii ettei irti ehjänä lähe ( ja on kokeiltu kyllä, taval jos toiselki)...



Elikkäs tollasel pyöröleikkuril sit irrottelen terälehti kerrallaan kukan levystä irti =) Muottia ei siis tarvita muuhu ku kukan ääriviivojen piirtämiseen :)



Kukan voi tietty jättää iha sellaseks, mut mä tykkään koittaa jäljitellä enämpi aitoa... eli painelen joka terälehteen viivoja. Samal terälehti levenee ja kun tulee ahdasta, ni ne menee tolleen kivasti limittäin iha ittestään...



Tää työkalu oli joskus ehjä ja pitkä (kakspäinen siis) ja tollanen se on toiselt ja sit toiselt puolelt =) Muovitukusta ja hinta 2,2€, paketissa 5 toinen toistaan parempaa kalua :) Nyt mul on jo uudet ja ehjät, hain eile ;)



Ja taas tarvitaa viru valgeeta =))) Tää tavara siis haihtuu, ku tuhka tuuleen jättämättä jälkiä, makuja tai alkoholia marsipaaniin eli täs kohtaa käytän sitä "liimana"... Eka kukka kastetaan pirtulla (liimattava kohta vaan) ja toinen kukka lätkästään päälle :) Alustana mul on tos pääsiäismunakenno !


Näis on nyt kaks kukkaa päällekkäin, kolme tuntus täl keertaa liialta =)
Sitte vaan tomutetaan kimalle tai tomuvärejä mielen ja tarpeen mukaan ;)


Nää tuli Veelan kastekakkuun ja väritys siin oli hopee-vaaleenpunanen... keskusta tollanen helmihässäkkä, toinen vaihtoehto on askarrella "aidomman" näkönen marsipaanista... mä tykkään tästä enämpi :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti