maanantai 9. marraskuuta 2009

Lähivakuutus-kakkuja... ja kakun pinnotusvinkkejä !


Tämä setti on taas sarjassamme niitä, että suuri suu, suuret puheet = paljon työtä ;)))

Eli menin sitte näppäränä tyttönä lupaamaan (ajattelematta sen kummemmin) ruudullisia kakkuja ja viel sadalle hengelle !!!
Lähivakuutuksen Paimion konttorista jäi siis eräs henkilö eläkkeelle ja sen kunniaksi asiakkaille tarjoiltiin suu makiaksi =)

Täytteenä kakuissa on vadelmamousse, pinta valkosta kaulintamassaa ja elintarvikevärejä :)

Kakkuja piti olla only neljä, mut varmuuden vuoks halusivat viel yhen ;)
Otin muutaman kuvan kakkujen valmistumisesta... peruspyöreät kakut kokoan lähestulkoon aina kelmutetun paistovuuan sisälle, nän kakut saavat tekeytyä ja hyytyä rauhassa :)
Kaulintamassalevyn kaulin aina riittävän isoksi, jätän riittävän paksuksi (2-3 mm), jotta tulis mahollisimman vähän ryppyjä reunoille =)

Näihin kakkuihin kun tuli tuo ruutukuvio, ni sen vetelin kaulintamassalevylle jo ennen kakun päälle asennusta !
Levy saa tulla vähintäänki ton verran kakun reunojen yli !!!

Kakku itsessään "vesieristetään" ennen pinnan asennusta kreemillä tai jollain muulla, mikä ei päästä kakun kosteutta suoraan marsipaaniin... itte mä käytän artdecon valmiskreemiä ja maustan sitä vaniljasokerilla tai erilaisilla aromeilla.

Tärkeää on saada kreemi tasasesti (oikeesti tasasesti) ja joka paikkaan (ja oikeesti ihan joka paikkaan)... jos kreemipinta on niin tasanen, että voisit viedä kakun tarjolle ihan niinensä, ni sillon voit laittaa sihen marsipaanipinnanki päälle !!! Näin tulee siisti pinta.


Kakun päälipinnan mä tasotan ensin ilmakuplista ja sitte painelen kämmensyrjällä reunat kakkua vasten... pyörivä alusta on tässä kohtaa näppärä vehje... mitään apuviiltoja ei tarvita, kun alottaa liiskaamisen ylhäältä alapäin pikkuhiljaa ja jokapuolelta yhtäaikaa (siis niin yhtäaikaa, ku kahella kädellä nyt mahdollista on) =)

Pitsapyörällä leikkaan sitte nuo ylimääräset reunat pois :)
Tomuväri-pirtu (80%)sekotuksella maalasin nuo tummanpunaset ruudut... tomuväri-tomokeri sekotuksella taas nuo vaaleemmat  punaset ruudut =)

Ruutuja väritin siis melkosen monta ja aikaa meni ÖÖÖ paljon ja näitten jälkeen silmissä on ollukki sitte pelkkää ruutua ;)


Lähivakuutuksen logot on väärän väriset... sen vertaha pitää ain mokata ;)


LEPPOISIA ELÄKEPÄIVIÄ !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti