sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Tee se itse - piparkakkutraktori...


No niin... lupasin (ja oon luvannu paljon muutaki) piparkakkutraktorin kaavoja / ohjeita and täs ne nyt sit tulee... =)

Ei löytyny sit viime vuotisia, mut onneks naapurilla oli raksa viel yhdessä koossa, jotenka täs nyt sitte uusintapainos :)


Itsetehdyllä taikinalla onnistuu huomattavasti luonnikkaammin ja lisään tänne viel jossain vaiheessa sellasenki ohjeen...


 

Lopputulos on jotain tän tyylistä alla olevilla ohjeilla =)


KAAVAT... huippulaatua, eli laskekaa ruudut itte ;) Ja hiukan isompana löytyy täältä!Taka ja etuikkunaan  tehdään siis aukot...  vajaan puolen sentin karmit on ihan jees ! Nää on kaikki tasasia paloja :)
Näistä renkaat jää suoriks, mut muut palat kaarretaan... selitän tuol alempana =)

Eturenkaita riittää oikeesti neljä palaa ja kaksiin tehdään reikä keskelle... Takarenkaita tarvitaan 6 ja kaksiin taas reikä :)

Noiden palojen lisäks tulee viel sopivan kokonen piparialusta.

 


Ja sitte hommiin...Puolisen kiloo taikinaa menee täl kierroksel, 468g meni mulla, enkä maistanu palastakaan ;)
Vettä sumutetaan hiukka pöydälle, sen päälle leivinpaperi, kaulitaan melko ohut taikinalevy (tarkkaa paksuutta en uskalla sanoa, kos se riippuu niin paljon taikinasta, uunista ja taivaanisän mielentilasta... se oikea paksuus siis).

Ruutupaperikaavat levylle ja leikkelyhommiin ! Mä käytän tuon taikinapallon päällä näkyvää pientä marsipaanipyörää.

Ikkuna-aukkoihin isomaltoosia (kondiittorinsokeri, leipurinsokeri) tai sit ihan nallekarkkeja, eli ne sulaa kans kivasti ikkunoiks =) Tähän malliraksaan laitoin sokeria hiukka liika vähän ja sen takia tuli vähän särkinäiset lasit =(

Takapyörät tuli sopivaks 7cm halkasijaltaan olevan juomalasin avulla ja keskireijän tein viinapullon korkilla. Etupyörät kertakäyttösnapsilasilla ja keskireikä pienellä tyllalla. Yhdet etupyörät tein liikaa, eli niitä ei tarvita !!!
Välittömästi, kun palat otetaan pois uunista... pitää nämä palat laittaa kaartumaan. Toi pullo on tavis kolmen vartin punkkupullo ja lasipurkit on jotain kurkkupurkkeja. Etulokarit vois laittaa viel vaiks pienemmällekki, eli periaatteessa vaiks toin pullon kaulan ympärille, ne jäi meinaan hiukka liian suoraks tässä raksassa =O

Nopee joka tapauksessa pitää olla, näpit saattaa hiukan lämmetä, mut muutaman traktorin jälkeen tääki homma menee ku vettä vaa ;)
Pikeerin mä teen näistä aineista... purkin pohjalla on siis jo yks munan valkuainen... sopiva paksuus on hyvä !!! Pirun vaikee selittää sitäkään ja määriäki on vaikee sanoo, kos munan valkuaisissa on niippal eroo !! Sopivan paksunen mössö, mikä tulee kivasti puristamalla, muttei valumalla pussista ulos :) Teelusikallinen sitruunaa pikeerin joukkoon, ni se nopeuttaa kuivamista... saman asian ajaa muute leivinjauhe !!!
Tässä järjestyksessä mä teen... pala kerrallaan liimataan pikeerillä.

Kaik mahollinen kodin irtaimisto kannattaa ottaa käden ulottuville, niillä voi sitte tukea liimaantuvaa traktoria :) Voi tietty liimata sulalla sokerillaki, mut on tää vaa kivempaa !!!
Toinen kylki...
Etuakkuna ja etupelti...
Konepelti...
Takapelti ja takaikkuna...
Ja sitte katto =)

Nythä se jo alkaa näyttää traktorilta ;)
Takarenkaat tein noin, et kaks reijätöntä palaa vastakkain ja reijällinen sihen päälle... Ja eturenkaisiin riittää tosiaan yks reijätön ja reijällinen sihen päälle :)
Jonkunnäkönen kuvio pruutataan sit pikeerillä renkaan ympärille... tää pikeeri oli hiukka liika löysää :(


Noi ylläolevat annetaan kuivua kunnolla muutaman tunnin ja sit jatketaan...
Ikean lasiset tuikkukepot on juur sopivia täs kohtaa, eli ne traktorin alle ja sit voi kiinnittää renkaat paikoilleen :)
Ja lopuks viel roiskeläpät... Valmis !


Työniloa...


Mulla odottaa nyt 40 kiloa taikinaa... katotaan motako traktoria saan aikaseks =)

Tää on siittä kiva, ettei välttämäti vaadi ees mitään koristusta, eli selkeesti nopeempi, ku mun kirkkoprojektini ;)

Täs viel kuva viime vuotisista kaveruksista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti