torstai 10. marraskuuta 2011

Angry Birds kakku...


Ja Aaken synttärit senkus jatkuu...

Maanantai-illalla oli lastenjuhlat Tuorlan Observatoriossa... Tää meijän nuorin jälkeläinen on noihin vanhempiin sisaruksiinsa verrattuna luonteeltaan hyvinkin paljon rauhallisempi. Taivas ja avaruus, maailmankaikkeus ja keksinnöt kuuluu hänen mielenkiinnon kohteisiin ja niistä jalostui synttäripaikka pienelle herralle =)

Tutustuimme ensin Suomen suurimpaan kaukoputkeen... pilvisestä säästä johtuen tähtiä emme kuitenkaan päässeen tiirailemaan =(

Tuon kierroksen jälkeen katsoimme planetaariossa näytöksen Luokkaretki avaruuteen ja kummasti vaan 15 henkinen ryhmä oli koko tuon ajan täysin hiljaa !!! Muuten menoa ja vilskettä riittikin alusta loppuuna asti ;)Suomen suurin kaukoputki...
Tässä avataan luukkua kupolista, jotta taivas näkyy...
OOO... Synttärisankari sai pyörittää kattoa, eli sitä avattua kohtaa ja voin kertoa, et hittosoikoon, kun tuliki paha olo !!!

Tornin rappusia kun kavuttiin ylös ensteks ainaki tuhat askelmaa, siittä meni jo pää sekasin... samalla vahdin 15  ekaluokkalaista, ettei kukaan putoa, jostain ja johonki... ja sitte ylhäällä katon pyöriminen tuotti reagtion, että koko torniki pyörii... Hyi Olkoon 8O

Mut lapset tykkäs... :)


Planetaariosta sain napsittua monta kuvaa ja hyvää ilmettä... mut jätän nyt laittamatta, kunnei ol kaikilta julkasulupaa pyydetty !

Täs kuiteski Aline...Aline oli kaverinsa kans hiukkasen niinku jeesaamas kaitsemisessa, vaiks hällä onki viel saikkari päällänsä !

Tänään on kipsi ollu sen 4 viikkoa ja sitte saadaan lasta tilalle... tammikuun puoleen väliin on viel liikuntakieltoa jälellä ja sit alkaa kuntoutusosuus :)

Hyvin on likka pärjänny pelkällä vasurilla ja piukkaakin piukemmat pillit on joka päivä jalassa... tukan pesu taitaa olla ainut, mis on jeesinkiä kaivannu ;)

Neiti MääItte
Lastenjuhlissa tarjolla oli tietty Angry Birds kakku... sipsejä ja naksuja, suklaasuukkoja ja nameja, keksejä ja lihapulla/viinirypäletikkuja :)


Loppuun viel... "kullissien takana tapahtuu" kuvasarja... näit kun sillon tällön on pyydetty :)

Tee se itse Angry Birds-cake:
Tästä lähetään, nyt kun ollaan tekemässä pyöreää pallon puolikasta...

Kakkupohjana teen sienikakkuohjeen mukaan (40 munaa ja 2 litraa sokeria ensteks piukaks vaahdoks, sekaan 1 litra kiehuvaa vettä reippaasti mut ohuena nauhana ja 3 litraa jauhoja sihdaten sekaan sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella... paisto 175 ja reipas puol tuntii)
Kelmulla vuorattuun kulhoon laitetaan 1/3 kakkupohjaa... kevyt kostutus ja sitte täytettä...
Yks kuva puuttus näköjään välistä, eli ton edellisen kuvan jälkeen se seuraava 1/3 pohjaa, kostutus ja loput täytteet ja sitte tää vimppa eli kakun pohja osa...

Ja tää vimppa kannattaa laitta nurinperin, ni on huomattavasti helpompi kostuttaa, kun ei ol kova paistopinta kiusana... se kostuu kyl siel kakun välissä sitte =)

Tästä kakku lähtee vetäytymään ja täyte hyytymään kylmään ja mielellään vuorokaudeks !
Sitte kakku kipataan tarjoilualustalle ja maholliset fixaukset muotoon tehdään tässä kohtaa...
Kreemaus... Voita ja tomppaa sähkövatkaimella valkoseks vaahdoks (suhteella hyvänmakunen)  ja sillä kakku kreemataan yltympäriinsä joka puolelta.

Tämä on ns. vesieristys ja estää siis kakun kosteuden pääsyä marsipaanin välittömään läheisyyteen !

Kermavaahtoakin voi käyttää, mut se ikävä kyllä sulattaa marsipaanin nopeammin, eli kestävimmän lopputuloksen saa kreemillä.

Jos kreemi ei meinaa suosiolla tarttua kakun pintaa, ni kanstii löysentää sitä hiukan mikrossa... pieni vatkaus ja sit pitäis toimia :)

Sit kakku taas kylmään ja aletaan kaulintahommiin...
Kaulitaan punanen ja valkonen levy... paksuutta levylle kysytään usein, mut sihen ei kyl selkeetä suoraa vastausta voi antaa. Se riippuu niin paljon massan tuoreudesta (pehmeys), ilmankosteudesta ja huonelämpötilasta... eli rankan treenin jälkeen paksuus tulee sopivaks edellisistä seikoista riippumatta ;)
Kaulitut levyt kun laitetaan tolleen päällekkäin ja pizzapyörällä leikataan haluttu "saumakohta". Näin molemmista paloista tulee just eikä melkkest samankokosia!
Valkonen pala taitetaan hetkeks syrjään ja allaoleva punanen pala poistetaan...
Valkonen osa taitetaan takas punasen paikalle =)

Ihan pyhällä hengellä nää kaks palaa tuskin pysyy yhdessä, eli saumaan kannattaa laittaa tippa elintarvikeliimaa, vettä tai pikeeriä.

Valkosen palan voi myös vetää hiukan punasen päälle tai toisinperin ja sitte silikonikaulimella saumakohta ajetaan takas liiskaks !
Sitte noudetaan se kreemattu, kylmettyny kakku kylmästä ja nakataan marsipaanilevy pallon päälle.

Tää muoto on mun mielestä yks helpoimmista ja siks ihan testaamisen arvonen jo alottelijoilla !

Tärkeetä tässä kohtaa on, että massaa on tarpeeks. Kaulitun levyn pitää tulla reippasti kakun reunojen ulkopuolelle ja silloin saadaan siisti rypytön reuna :)
Mä oon oikeesti ihan täys oikuri, mut demostroin täs vaan vasurilla ja oikeella räpsyttelen kuvia ;)

Kämmensyrjällä painellaan suurimmat rypyt sileiks reunoilta... ja varsinaisia ryppyjä ei oikeesti jää, kun kauniisti alottaa tasotuksen ylhäältä alaspän...
Silityslauta... mun ehkä tärkein työkalu ja silitetään tasan niin kauan, et pinta on siisti. Jos kakku alkaa vihertämään alla, ni sit on hierottu liian kauan ;)
Pizzapyörällä ylijäämät pois ja talteen tietty !!! Marsiipaanihan on ihan hyvin säilyvää tavaraa, eli pussiin vaan oottelemaan seuraavan kakun kuorrutusta ja säilyy muuten ihan huoneenlämmössä !
Sitte päästään asiaan... Silmämunat ja ihan littanat riittää ;)
Mustat rajaukset silmille, ja tietty noi iirikset, vai mikkä lie... Ennen mustia kohtia voi laittaa hiukka helmiäistä antamaan säihkettä :)
Kulmakarvat...
Tää työkalu on mun ehdoton suosikki ja veikkaan eittei viimisen kahen vuoden aikana ol lähteny meiltä yhtään kakkua, johonka tällä tikulla ei ois tökkästy ;)

Tällä vedin nyt nuo viivat kulmakarvoihin =)
Nokka... hiukan vajaavainen esittely... mut sinnepäin malliset kolmiot keltasesta marsista ja sphagetinpätkät laiton tukemaan asentoa.
Mustaa tomuväriä töpsötin hiukan kitaan :)
Lopuks pensselöin kakun viel kauttaaltaan 80:llä pirtulla ja näin pintaan ei jää tomppatahroja.

Vahva alkoholi haihtuu ja siis kuivaa kakun pinnalta nopeammin, kuin vesi... prosentteja kakkuun ei siis jää ja on näinollen ihan lapsillekkin sopivaa ravintoa !

Pakkaus vaiheessa vetäsin viel tipua sen verta turpaan, et se mahtus kakkulaatikkoon kuljetuksen ajaks ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti