sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Nanna-Johannan kaste voikkaritNanna-Johannan kastejuhlan suolasena purtavana oli tällaset voileipäkakut.


Vasemmalla kalakakku ja oikeella lihakakku.


Samat kakut tällasista kulmista.


Kalakakkuun laitan 3 vaaleaa ja 2 tummaa vuokaleipäviipaletta, kostutan ne paljaalla maidolla. Täytekerroksia tulee siis 4... Kahteen väliin täytteeksi munavoita ja kahteen lohitahnaa (400g savustettua lohta, 1 prk kermaviiliä, tilliä, viherpippuria ja suolaa). Pinnotus sulatejuustolla ja reunoille juustoraastetta.
Laiton täl kertaa pinnan reunoille viel tuollaset pursotukset... ja se tahna sisälsi: ranskankermaa, tuorejuustoa ja mätitahnaa (sopivassa suhteessa, että on hyvä pursottaa).


Lihakakussa taasen on 2 vaaleaa ja 3 tummaa vuokaleipäviipaletta. Kostutus maidolla. Kahteen väliin laiton kinkkutahnaa (400g "jotain" kinkkua, 1 prk kermaviiviä, halpissinappia ja suolaa) ja kahteen seuraavaan väliin kurkku-juustotahnaa ( 3 isoa etikkakurkkua, 200g juustoraastetta, 1/2 prk kermaviiliä ja suolaa). Pinta sulatejuustoa, reunoilla salaatinlehden suikaleita ja koristeena vaikka mitä. Pursotustahna täs kakus sisälsi: ranskankermaa, tuorejuustoa ja kinkkutahnaa (sellanen tuubi Pirkka kinkkutahnaa).

Mul on ollu aika pinttyneet tavat maun ja koristelun suhteen viimiset vajaa 20 vuotta... Tais olla iha eka kerta ku testasin "jotain uutta". Toivottavasti maku oli kohillaan, ainaski purkkeja nuollessa maistus iha hyvälle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti